tirsdag den 24. januar 2012

Fondantkager med biltema - 2 års fødselsdag





Disse kager lavede jeg til min søn Viktor's 2 års fødselsdag. Både han og gæster var imponeret! Og jeg må selv indrømme jeg var ret stolt over dem, og så smagte de bare super godt!

Kagen var af lyse lagkagebunde med 1 lag jordbærmousse og 2 lag daim creme, smurt op med grøn palmin smørcreme og så var den blevet overhældt med grøntfarvet kokos for at få en "græs agtig" effekt. Synes det fungerede ret godt, og kokos smagen gik faktisk ganske glimrende i spænd med alt andet i kagen. Og så blev den pyntet med hjemmelavet MMF, lys og købte små metal legetøjs biler.

Opskriften på lagkagebunde kan du finde HER.

Jordbærmousse - nok til 2 lag i en alm. lagkage.
Du skal bruge:

  • 1 ps. frosne jordbær
  • ½L fløde
  • 1 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
Sådan gør du:
  1. Kom de frosne bær i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn fra vaniljestangen OG vaniljestangen. (Alt smag sidder faktisk i stangen ;-)) og hæld vand på indtil det dækker. Dette skal have et lille bitte opkog, bare for at dræbe evt. bakteriere.
  2. Sigt væden fra (OBS: Smid ikke væden ud, kig længere nede i indlægget)
  3. Hæld bærmosen i en skål med låg og stil det på køl et par timer.
  4. Pisk fløden helt stiv og vend forsigtigt jordbærmosen i.
  5. Sæt blandingen på køl endnu et par timer og så er det klar til at komme i din kage.


Basic chokolade creme, nok til ca. 3 lag i en alm. rund lagkage.

Du skal bruge:

  • 3-400g Marabou Daim
  • ½L fløde
Sådan gør du:
  1. Kom fløden i en gryde og bræk chokoladen ned i.
  2. Tænd på det laveste blus og smelt det sammen imens du røre godt i det.
  3. Stil det efterfølgende på køl til næste dag - det skal stå min. 8 timer.
  4. Den næste dag: Pisk det stift med en elpisker og anvend det straks i din kage.


Palmin smørcreme, opskriften passer til 3 alm. runde kager.
Du skal bruge:

  • 225g blødt smør
  • 225g palmin
  • 900g flormelis
  • 5 spsk koldt mælk
  • 3 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du:
  1. Kom det hele i en skål og pisk det godt med elpiskeren.
  2. Smag den til - evt. skal der mere vanilje i.
  3. Put pastafarve i hvis du vil have den farvet, og pisk farven godt ind i.
  4. Og så er du klar til at smørre din kage op....
OBS: Evt. rester kan snildt fryses ned og gemmes til senere brug.

Opskriften på MMF kan du finde lige HER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar