tirsdag den 24. januar 2012

Marsh Mellow Fondant - "MMF"


MMF er en forkortelse for 'Marsh Mellow Fondant' - altså en fondant lavet af skumfiduser. Personligt synes jeg den hjemmelavet MMF smager 100 gange bedre end købt færdiglavet fondant. Dog kan MMF godt være ret tricky at bruge, den tørrere NEMT ud, og bliver mærkelig når man farver det - i hvert falde hvis man farver det sort i og med der skal en del i for at få det ordenlig sort, og så bliver det altså en mærkelig masse. Så jeg har helt klart lært at skal man bruge sort farve - så KØB færdiglavet OG færdigfarvet sort fondant - så får man altså det bedste resultat!
MMF er super nem at lave, det ta'r max 10 min at lave 1 portion og i 1 portion er der nok til 1 låg - altså til at dække 1 alm. lagkage. Hvis du vil have pynt på, så lav ½-1 ekstra portion. :-)

MMF - Marsh Mellow Fondant, opskrift.

15 skumfiduser (De bedste er dem fra Netto, ellers bare spørg for det er dem der kan grilles)
2 spsk. vand
1 spsk. olie
350g flormelis

Sådan gør du:
  1. Skumfiduser, vand og olie kommes i en microskål og kommes i microovnen. Det må IKKE bulrekoge og SKAL omrøres hver 30 sek. Det skal have ca. 1 min i alt.
  2. Tilsæt flormelis lidt efter lidt til det har en god konsistens ala modelervoks. Hellere bruge mindre flormelis end opskriften siger, end at lave den for tør, så føl dig frem.
  3. Ælt MMFén godt og brug gerne maizena på bord og hænder så den ikke hænger i.
  4. Når den er æltet godt skal den bruges med det samme. Ellers pakkes den godt ind i madfolie og i en lufttæt frysepose og ind i et skab eller skuffe.
Skal din MMF farves, så kommer det meget an på hvilken farve du bruger. Hvis den skal farves med alm. pastafarve, så skal dette gøres inden flormelis kommes i. Hvis det skal farves med pastafarve, så skal dette gøres når MMFén er færdig-æltet.

Det bedste resultat mht. farvning er at bruge pastafarver. Som nævnt før her på bloggen, så farver de bare bedre igennem og giver dejlige klare farver, hvor frugtfarve giver pastel-agtige farver. Så invenster i gode pastafarver - det kan godt svare sig i længden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar