fredag den 9. marts 2012

Nemme lækre lagkagebunde


Her på søndag har datteren min fødselsdag, og til fødselsdag høre der sig lagkager til! Derfor har jeg bagt lagkagebunde (og andet) på livet løs! Jeg plejer bare at bage en springform fyld med alm. sandkage eller chokolade kage og så bare dele den. Men.... Den første omgang jeg fik lavet knak da jeg tog den ud af formen, så jeg besluttede mig for at begive mig ud i at bage 'rigtige' lagkagebunde. Og jeg fandt VERDENS nemmeste OG lækreste lagkagebunde - og det er lige før jeg - ligesom hende jeg fandt opskriften hos - ligger hovedet på blokken og siger at ALLE kan lave disse hvis man følger opskriften!

Verdens nemmeste lagkagebunde, 3 stk.

Du skal bruge:

Alm. lagkagebunde.
 • 6 æg
 • 200g sukker
 • 140g mel
 • 4 tsk. vanilje
Chokolade lagkagebunde.
 • 6 æg
 • 200g sukker
 • 40g kakao
 • 100g mel

Sådan gør du:
 1. Pisk æg og sukker HELT hvide og luftige - dette ta'r ca. 8 min, og det er et vigtigt punkt, for ellers hæver dine lagkagebunde ikke op og bliver lækre!
 2. Vend forsigtigt mel & vanilje ELLER kakao og mel i ægge-blandingen med en metalske. Det er vigtigt du er forsigtig og at du bruger en metalske, for med en metalske formindskes risikoen for at du ikke røre luften ud.
 3. Tegn lagkage bundens str. på et stykke bagepapir (på bagsiden) og fordel 1/3 af dejen i ca. ½-1 cms tykkelse på bagepapiret (på forsiden). Igen uden at mase luften ud!
 4. Bages ved 200grader (varmluft: 180grader) i ca. 6-8 min, men hold øje med dem.
 5. Lad dem afkøle på bagepladen, og fjern bagepapiret når de er næsten afkølet.
OBS: Hvis de skal fryses, så skal du have noget i mellem hver lagkagebund. Som du kan se på billederne, lagde jeg mine klar til nedfrysning, så snart de var færdige. Jeg kom en plastpose i mellem hver bund - du kan også bruge bagepapir.
Hvis ikke du har en fri fryseskuffe, så er det en god idé at have et stort spækbræt (skærebræt, kald det hvad du vil) i bunden af dem, så de ikke knækker eller bøjer for meget!

4 kommentarer:

 1. Uhm det ser godt ud. Så skal der bare fyld i??
  Gad vide om jeg ikke kan finde en anledning til at lave lagkagebunde, bare fordi?!

  KH

  SvarSlet
 2. Ja det skal der :) Jeg laver dog fondant lagkager, så jeg kommer fyld i, smørre den op med smørcreme og lægger et låg af fondant hen over og pynter med fondant :)

  Og jo mon ikke. Det jo fredag idag - det skal da fejres ;) Hehe.

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Hejsa.... Super lækker kage har lavet den. Men tænkte på hvorfor der ikke skal bagepulver i bundene, alle mine egne opskrifter er det nemlig i. Tak for nogle rigtig gode opskrifer.
  Venlig hilsen Gullemulle :-)

  SvarSlet