onsdag den 21. marts 2012

Fondantkage til Sofies 1 års




Fondant lagkage med hjemmebagte chokolade lagkagebunde, fyldt med bagerens hindbær skum og rutebilscreme, smurt op med alm. smørcreme og pyntet med hjm. fondant - også kaldet MMF! Super lækker kombination, og pga. denne kombination skal man ikke starte flere dage før - men man kan lave hele kagen på én dag og ikke tre dage! OPTUR.

Opskriften på lagkage bunde kan du finde HER.

Bagerens hindbær skum, 1 lag i alm. lagkage.

Du skal bruge:
  • ¼ fløde
  • 3-4 store spsk. fulde hindbærmarmelade
  • 1-2 spsk. flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk fløden helt stiv.
  2. Imens du fortsat pisker løs tilsætter du stille og roligt flormelisen.
  3. Vend forsigtigt marmeladen i med en metal ske (Spiseske, evt.). Pas på du ikke slår luften ud af fløden!
  4. Og så er cremen klar til at komme i din kage!


Rutebils creme, 1 lag i en alm. lagkage.

Du skal bruge:
  • ¼ fløde
  • ½-1 pk. rutebiler (alt efter smag)
Sådan gør du:
  1. Knus rutebilerne.
  2. Pisk fløden helt stiv.
  3. Vend forsigtigt de knuste rutebiler i flødeskummet, pas på du ikke slår luften ud af flødeskummet.
  4. Og så er fyldet klar til din kage! :)


Almindelig smørcreme, nok til 1 alm. fondant kage.

Du skal bruge:
  • 250g blødt smør
  • 250g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ¼dl lun mælk
  • Evt. pastafarve.
Sådan gør du:
  1. Pisk smør og flormelis blødt og lækkert.
  2. Kom vaniljesukkeret og mælken i.
  3. Kom evt. farve i.
  4. Pisk det hele godt og grundigt sammen.
  5. Og så er smørcremen klar til at blive smurt på din kage med det samme.
Opskriften på MMF kan du finde HER.

8 kommentarer:

  1. Er der ingen opskrift på fondanten og kagebundene?:-)
    Lyder rigtig lækker btw!:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo der er skam opskrifter på både lagkagebundende og på MMF'en (Marsh Mellow Fondant). De er bare sat ind med links :) Men du kan lige få linksne her også...

      Lagkagebunde: http://fristeriet.blogspot.dk/2012/03/nemme-lkre-lagkagebunde.html

      MMF: http://fristeriet.blogspot.dk/2012/01/marsh-mellow-fondant-mmf.html

      Slet
    2. Okay, der var jeg vist bare ikke grundig nok til at kigge efter, men tak skal du have:-)

      Kunne også godt lige tænke mig at høre, hvad smørcremen skal bruges til i kagen?:-) (er ikke den mest erfarne kagebager)

      Slet
    3. Jamen i denne lagkage har jeg brugt den almindelige smørcreme, som der også er opskrift på i selve indlægget :)

      Slet
  2. Hvor store laver du dine bunde?

    SvarSlet
    Svar
    1. De bliver gerne bagt i en springform, mener Ø er 26. :)

      Slet