onsdag den 5. oktober 2011

Oksebøffer i fad m. grønt & fløde.

Uuuuuhhhmmm.... Vores aftensmad idag er indtaget og mums den var lækker. Gode oksebøffer m. grønsager og fløde som har boblet i ovnen i små 2 timer. Kødet var så lækkert og så mørt!! Dertil ovnkartofler, salat og flutes.
Det er en hjemmebrygget ret, og her kommer en hjemmebrygget opskrift!

Oksebøffer i fad m. grønt og fløde, nok til 4 pers.

Du skal bruge:
  • 4 gode oksebøffer
  • Løg, friske champinon, peberfrugt og gulerødder. (Andre grønsager kan selvfølgelig anvendes)
  • 2-3 kvart fløde.
  • Salt, peber.

Sådan gør du:
  1. Bøfferne skal brunes på en pande - ikke gennemstegte, bare lukket.
  2. I mens bøfferne steger klargøre du grønsagerne. Du kan sagtens bruge andre grønsager, men husk løg eller porre, det giver en dejlig smag til kødet. De skal være rå, og ligges i et ildfast fad.
  3. Når bøfferne er færdige kommes de ovenpå grønsagerne.
  4. Oven på grønsags-og-bøf-blandingen kommes der fløde, og ovenpå det krydderier.
  5. Det skal i ovnen i 1½-2 timer, og hvis det kan få en hvile pause på 30 min, så bliver det super godt!
  6. Serveres med ovn kartofler, salat og evt. lækkert lunt brød til!
OBS! Du kan som sagt snildt bruge andre grønsager - jeg selv er vild med agurk deri bl.a. Vi plejer bare at bruge det vi har i køleskabet :) Kødet kan også ændres, vi har prøvet med svine mørbrad, gode okse bøffer, engelske bøffer, svine koteletter, og vi vil gerne prøve med en oksemørbrad en dag :) Hvis en lidt mindre fed version søges, så erstat halvdelen af fløden med mælk. Sovs behøver man faktisk ikke, i og med der er riiigelig velsmagende fløde-"sause" i fadet. Dette kan dog snildt jævnes og tilsættes lidt kulør og derved har man en velsmagende dejlig (og fed) sovs! Kan også anbefales hvis sovs ønskes....

5 kommentarer:

  1. UHM! Sidder her kl. 22.50 og får lyst til at gå ud og lave det haha...
    Det må vi ha en dag!

    SvarSlet
  2. Ja, det lyder lækkert! Meen ikke vanvittigt kalorievenligt, nej! ;o)

    SvarSlet
  3. Ja hold da op det ser super lækkert ud putte :D

    SvarSlet
  4. Det er skam også en rigtig lækker ret, og en ret vi får meget sjældent. Sidst vi fik det var nytårs aften, og så fik vi det igår hvor jeg synes manden trængte til lidt forkælelse :)

    SvarSlet
  5. Hvor mange grader, skal oven på?

    SvarSlet