torsdag den 12. april 2012

Chokomandens chokolade scones

 - med lækker mælkechokolade i sig... Ummenumme nogle lækre basser!
Opskriften er fra Rikke Grybergs "Byens bedste brød & kager".

Chokomandens chokolade scones
(ca. 15 stks)

Du skal bruge:
  • 500g hvedemel
  • 65g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 125g blødt smør
  • 2 store æg
  • 1½ dl vand
  • 1 dl mælk
  • 150g hakket chokolade
  • 1 æg til pensling
Sådan gør du:
  1. Bland mel, sukker, vanilje og bagepulver sammen i en skål og rør det bløde smør i sammen med æggene.
  2. Saml dejen med vand og mælk og til sidst chokoladen.
  3. Ælt dejen i en 4-5 minutter til den er glat med en ensartet konsistens.
  4. Stilles på køl i minimum 30 minutter.
  5. Rul dejen ud på køkkenbordet i ca. 2cms tykkelse, og stik scones ud med en rund udstikker på ca. 5 cm i diameter.
  6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensel med sammenpisket æg.
  7. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.


Jeg havde desværre ikke en rund udstikker, så jeg bruge et glas. Desværre er det et glas der bliver smallere i toppen, og derfor er de slet ikke blevet 'flade' og lækre som de skulle. Men pyt skidt - bare smagen var der, og det var den! Helt klart en opskrift der skal prøves igen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar