- med lækker mælkechokolade i sig... Ummenumme nogle lækre basser!
Opskriften er fra Rikke Grybergs "Byens bedste brød & kager".
Chokomandens chokolade scones
(ca. 15 stks)
Du skal bruge:
- 500g hvedemel
- 65g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 tsk bagepulver
- 125g blødt smør
- 2 store æg
- 1½ dl vand
- 1 dl mælk
- 150g hakket chokolade
- 1 æg til pensling
- Bland mel, sukker, vanilje og bagepulver sammen i en skål og rør det bløde smør i sammen med æggene.
- Saml dejen med vand og mælk og til sidst chokoladen.
- Ælt dejen i en 4-5 minutter til den er glat med en ensartet konsistens.
- Stilles på køl i minimum 30 minutter.
- Rul dejen ud på køkkenbordet i ca. 2cms tykkelse, og stik scones ud med en rund udstikker på ca. 5 cm i diameter.
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensel med sammenpisket æg.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
Jeg havde desværre ikke en rund udstikker, så jeg bruge et glas. Desværre er det et glas der bliver smallere i toppen, og derfor er de slet ikke blevet 'flade' og lækre som de skulle. Men pyt skidt - bare smagen var der, og det var den! Helt klart en opskrift der skal prøves igen!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar