fredag den 13. april 2012

Marias lagsange med grønsager og oksekød


Marias lagsange med grønsager og oksekød
(nok til 2 ildfastefade fulde)

Du skal bruge:
  • 500g hk oksekød
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • Fedtstof til stegning
  • 2 ds. hk. tomat
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1L mælk
  • Krydderier: Salt, peber, paprika
  • 1 okse boullion terning
  • 2 dl frosne ærter
  • 2 håndfulde champignon
  • 1 peberfrugt
  • Maizena jævning
Sådan gør du:
  1. Snit løg fint og steg løg og hvidløg af i lidt fedtstof. Det må ikke tage farve, bare afgive lidt smag.
  2. Tilsæt hk. oksekød og brun det med lidt salt og peber.
  3. Tilsæt så hk. tomat, tomatpuré, mælk, boullion terning og krydderier og lad det små simre i 5 minutters tid.
  4. Jævn herligheden af med en omgang maizena jævning og tilsæt ærterne.
  5. Snit champignon og peberfrugt i skiver/ringe, så du er klar til næste punkt.
  6. Nu skal du opbygge lagsangen som en lagkage. Først lægger du en omgang kødsovs, så et tyndt lag champignon, og så pastaplader, og sådan fortsætter du til fadet er fyldt. Afslut med en omgang kødsovs og peberfrugt skiver ovenpå.
  7. Ind i ovnen på 200grader i ca. 20 minutter.


TIPS: Du kan sagtens tilsætte ost på toppen, eller ind i mellem lagene - evt. et lag bechamel sovs. Desværre er manden min ikke så glad for ost, så vi har aldrig ost i vores lagsangér. Han er godt nok heller ikke meget for champignon eller peberfrugter, men det er trods alt nemmere at pille væk. ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar