lørdag den 24. marts 2012

Marmorkage

Er der noget bedre end en god tyk skive marmorkage,
lavet som ens mormor gør det - med smør, og rigeligt af det!?

Marmorkage - passer til 1L sandkageform.

Du skal bruge:
  • 200g blødt smør
  • 250g sukker
  • 2 tsk vanilje
  • 3 æg
  • 250g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl lun mælk
  • 3 spsk kakao
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt vaniljen.
  2. Tilsæt æggene - et af gangen - og rør godt i mellem.
  3. Bland bagepulver i melet og bland det skiftevis i æggeblandingen sammen med mælken.
  4. Tag 1/3 af dejen fra og kom kakaoen deri.
  5. Kom halvdelen af den lyse dej i en smurt sandkageform, kom kakaoblandingen over og kom tilsidst resten af den lyse dej hen over. Kør en kniv igennem kageformen et par gange, så kagen mamoreres.
  6. Bages i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader. (Varmluft: 155 grader)
  7. Køles af inden den tages ud af formen!

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker marmorkage. Den må jeg vidst snart få bagt igen..

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg elsker den også! Og så er den jo bare så dejlig nem og simpel at lave - det jo skønt!

      Slet