søndag den 25. marts 2012

Kys!

Til min datters fødselsdag i starten af måneden havde jeg også bagt en hulens masse kyskager af de æggehvider jeg havde til at stå i køleskabet. De blev - som i også kan se på billedet - fremstillet i et hav af fine faver!

Kyskager - ca. 3 plader

Du skal bruge:
 • 3 past. æggehvider
 • 250 gram sukker
 • 1 tsk. vanille
 • Pastafarver
Sådan gør du:
 1. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker, og kom sukkeret og vanilje i lidt af gangen imens du stadig pisker løs med elpiskeren.
 2. Del massen op i forskellige skåle - én til hver farve!
 3. Kom en klat pastafarve i hver enkel skål og rør forsigtigt rundt i det med en metalske. Pas på du ikke står luften ud af æggehviderne! Husk at pastafarver er kraftige, og brug kun en lille bitte smule.
 4. Lav en sprøjtepose med stjernetylle klar, og kom din farvede masse heri.
 5. Så sprøjter du kys direkte på bagepapir på en plade, og kommer dem i ovnen. 2 plader kan godt bages samtidigt, hvis du bruger varmluft. Kyssene bages ved 100 grader i 1 time.

Opbevar dem i en god kagedåse, så de ikke klistrer.

PS: Skal lige hilse at sige, at ALLE børn havde grønne, blå, og lilla tænder og tunger da de havde spist løs af de her søde herligheder - det synes de jo bare var ekstra sjovt! ;)

4 kommentarer:

 1. Ej, hvor er de fine :o) Jeg har ikke haft mod på at smide helt så meget farve i, når jeg har lavet kyskager, men det ser da MEGA festligt ud, så det må jeg prøve næste gang :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Syne sogså selv de var super fine - og det synes børnene bestemt også!
   Ang. farvemængde, så er der faktisk ikke ret meget i. Marengsen er jo helt krid hvid, og de farver jeg har brugt her er skrigfarver. Altså "Pink" og ikke lyserød, "mint green" og ikke bare en alm. grøn :) Tror jeg har brugt en knivspids pastafarve i hver :)

   Slet
 2. jeg synes det er en helt vildt god opskrift men er lidt overraskede over at de skal have en hel time men de er blevet rigtig gode

  SvarSlet
 3. Når der står 3 æggehvider, er det så 3 bægre eller 3 æggehvider ;)

  SvarSlet