søndag den 25. marts 2012

Romkugler


Romkugler er super lækre, og der findes ikke en præcis opskrift på dem - i min verden i hvert falde! Disse er lavet på gefühl, og det vil jeg også råde jer til at gøre, da det er smag og behag hvor meget romessens man kan lide at få i.

Du skal bruge:
  • 1 chokoladekage i str. springform.
  • Rom essens
  • Chokoladefrosting (se opskriften nedenunder)
  • Krymmel eller kokos til at rulle i.
Sådan gør du:
  1. Smuld'r din chokoladekage og bland det med chokoladefrosting til det er en god klistret 'dej'. Den skal kunne hænge sammen, men der må heller ikke være for meget frosting i, for så bliver det ulækkert - så her skal du føle dig lidt frem efter den rette konsistens.
  2. Tilsæt lidt romessens og rør godt rundt. Smag til og hvis det ikke er nok, så kom en anelse mere i. Husk at smage dig frem hele tiden!
  3. Tril 'dejen' til kugler og rul dem i krymmel eller kokos eller hvad du nu synes passer.
  4. Stilles på køl min. 1 time inden de nydes :).

Chokolade frosting.
Du skal bruge:
  • 1 pk. flormelis
  • 2½ dl kakao
  • 180g blødt smør
  • 1 dl lun mælk
  • 3 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du:
  1. Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme. Super nemt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar