torsdag den 15. marts 2012

Havreklapper

Disse basser bagte jeg igår eftermiddags. Manden min manglede sandwich boller til madpakken, men undervejs i bagningen, fik jeg ændret opskriften og skabt mine egne havre klapper. En tro kopi af den lækre og sundere rugklapper, men har en hr. ikke-groft-brød-tak herhjemme, så havreklapper er mere hans 'thing'. ;) Opskriften er lidt på slum, men den lyder så ledes.

Havreklapper, ca. 10 stk.

Du skal bruge:
  • 1 pk. gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 dl mælk
  • 4 gode spsk græsk yougurt (eller andet tykt mejeriprodukt)
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 dl olie
  • 600g hvedemel
  • 200g havregryn (+ lidt ekstra til pynt) 
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt mælk, yougurt, olie, salt og sukker.
  3. Når det er rørt godt sammen tilsættes mel og havregryn og det hele æltes godt sammen.
  4. Sættes til hævning i 1 time lunt og tildækket.
  5. Herefter slåes dejen til 10 firkantede aflange basser, som lægges på en bageplade.
  6. Pensel med sammenpisket æg og pyntes med havregryn.
  7. Bages i ca. 16 min ved 200 grader (Varmluft: 180 grader)

1 kommentar:

  1. Hej Maria
    Det var lige sådan en opskrift jeg havde brug for. Vi bruger ligeledes sådanne sandwichbrød til madpakker her i huset og de er godt nok dyre i indkøb. Sidst jeg bagte sådanne brød blev de noget bastante i krummen, men de smagte ganske godt. Jeg har her i dag fået prøvet din opskrift af og glæder mig allerede til mandag, hvor vi kan få dem med i madpakken.
    Skal lige have kigget lidt mere rundt i din blog...
    Hav en god weekend
    Mvh
    Frille :o)

    SvarSlet