fredag den 16. marts 2012

Funfetti cupcakes

I anledningen af min datters 1 års fødselsdag i søndags, skulle hun jo selvfølgelig have noget med i dagplejen om mandagen. Sønnike havde regnbue cupcakes med og en røvfuld boller! Bollerne er jo peace of cake og give med, så den ting var da på plads. Men synes jo ikke hun skulle have det samme som storebror med (de går i samme dagpleje), så jeg gik i tænkebox med hvad hun skulle have med. Så fandt jeg de fineste funfetti cupcakes på nettet, og tænkte at sådan nogle måtte da lige være sagen! Desværre fungerede den opskrift jeg fandt slet slet ikke. Efter 1 time i ovnen var de stadig pisse rå, men brændt fast i bunden. Ud med dem, og så måtte jeg jo selv i gang med en opskrift - og den får i her.

Funfetti cupcakes - ca. 14 stks.

Du skal bruge:
 • 240 ml lun mælk
 • 175g mel
 • 2 tsk bagepulver
 • 113g smør
 • 200g sukker
 • 2 æg (stue temp.)
 • 2 tsk vanilje
 • En god håndfuld blandet krymmel

Sådan gør du:

 1. Mel og bagepulver blandes i en skål.
 2. I en anden skål piskes smør og sukker sammen. Æg piskes i et af gangen. Tilsæt herefter vaniljen og herefter melblandingen. Pisk kun til det lige er blandet.
 3. Tilføj herefter mælken stille og roligt i mens du pisker. Du skal piske til det er godt blandet og dejen er glat.
 4. Tilføj krymmel af eget valg, jeg brugte en god sjat af alle slags jeg har. Der var lige lidt over en god håndfuld ;). 
 5. Fordel dejen i forme - ca. 2/3 op.
 6. Bages ved 190 grader i ca. 18 minutter. Prik i dem med et træspyd for at være sikker. Er der krummer på, er de ikke færdige.

Her pyntet med alm. hvid glasur, Nonparelli krymmel fra Dr. Oetker og selvfølgelig et fødselsdagsflag.

Fik desværre ikke et billede af dem inden i, men forstil jer en alm. hvid kage, bare med en masse farverige prikker. Her kan farverne ses da dejen stadig var rå:

2 kommentarer:

 1. Hvor fint og kreativt! Og er da sikker på det må have skabt glæde i dagplejen med en masse blandet farve! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skabte i hvert falde glæde ja ;). Børn elsker fest og farver - jo mere farverig, jo bedre smager kagen for børn :).

   Slet