Havreklapper, ca. 10 stk.
Du skal bruge:
- 1 pk. gær
- 2 dl lunken vand
- 2 dl mælk
- 4 gode spsk græsk yougurt (eller andet tykt mejeriprodukt)
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 dl olie
- 600g hvedemel
- 200g havregryn (+ lidt ekstra til pynt)
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt mælk, yougurt, olie, salt og sukker.
- Når det er rørt godt sammen tilsættes mel og havregryn og det hele æltes godt sammen.
- Sættes til hævning i 1 time lunt og tildækket.
- Herefter slåes dejen til 10 firkantede aflange basser, som lægges på en bageplade.
- Pensel med sammenpisket æg og pyntes med havregryn.
- Bages i ca. 16 min ved 200 grader (Varmluft: 180 grader)
Hej Maria
SvarSletDet var lige sådan en opskrift jeg havde brug for. Vi bruger ligeledes sådanne sandwichbrød til madpakker her i huset og de er godt nok dyre i indkøb. Sidst jeg bagte sådanne brød blev de noget bastante i krummen, men de smagte ganske godt. Jeg har her i dag fået prøvet din opskrift af og glæder mig allerede til mandag, hvor vi kan få dem med i madpakken.
Skal lige have kigget lidt mere rundt i din blog...
Hav en god weekend
Mvh
Frille :o)