onsdag den 15. februar 2012

FedtFRI og sukkerFRI banankage


Tro det eller lade vær', denne banankage indeholder ikke ren sukker eller fedtstof. Den smager af banankage uden at være oversød og ulækker. Jeg synes den er fantastisk!


OBS: Denne opskrift er hjemmebrygget, og det var første gang jeg selv lavede den igår 'in the making'. Hvis du afprøver opskriften, vil jeg meget gerne høre hvordan du synes den er og om du evt. mener at der skulle være nogle ændringer. :-)
Dette er en 'udvidet' udgave af den anden sunde banankage jeg tidligere har haft blogget herinde om.

Banankage - nok til 1 springform.


Du skal bruge:
 • 200g mel
 • 3 æg
 • 6 alm. bananer
 • 1 tsk. bagepulver
 • 3 tsk. vaniljesukker
 • 3 dl. vand
Sådan gør du:

 1. Pisk æg og vanilje luftigt.
 2. Bland mel og bagepulver sammen i en skål og mos bananerne.
 3. Vend det i æggene skiftevis med melblandingen og vandet.
 4. Kom dejen i smurt springform og bag kagen midt i ovnen ved 180°c i ca 30-40 minutter - put evt staniol over, hvis overfladen bliver lidt for mørk.
 5. Serveres som den er, eller som jeg har gjort; sigtet med lidt flormelis.
Denne kage er dejlig 'klistret og blød' - men det jo pga. mængden af bananer. Hvis du ikke bryder dig om sådan en fugtig banankage, så kom en eller to bananer mindre i, men så vil jeg nok råde dig til at putte 1 spsk. sukker i, så den ikke bare smager af mel. :-)

1 kommentar:

 1. Hejsa jeg har lige prøvet at bage kagen. Den har fået 45 min i ovnen og den er meget klistret virker som om den ikke er bagt men den smager godt kunne man evt putte nødder i???

  SvarSlet