mandag den 17. oktober 2011

Gulerodssuppe m. grove suppeflütes


Gulerodssuppe ala. Maria
Opskriften passer til ca. 4 personer.

Du skal bruge:
  • 500 g gulerødder
  • 400 g kartofler (kartoffel)
  • 100 g løg
  • 250 g blomkål
  • 1 tsk peber, sort
  • 1 liter vand
  • 2 terning grønsagsbouillon
  • 100 g buko light pikant
  • 5 g dild
  • 5 g græskarkerner
Sådan gør du:
  1. Skræl grønsager og snit dem i mindre stykker.
  2. Svits løg i lidt olie til det ta'r farve. Tilsæt de andre grønsager og lad det stege med i ca. 5 min.
  3. Tilsæt boullion, vand og dild efter smag.
  4. Lad det simre koge i 2 timer.
  5. Tilføj pikant ost og lad det små simre i et par minutter.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Blend det med en stavblender.
  8. Server m. ristede græskar kerner på toppen og groft brød til.
Og værsgo', der er serveret sund og nærrende suppe, som både er billig i kroner - men også i kcal :-) Hvis man undlader græskarkerner så indeholder den endnu færre kcal. Ca. 35 kcal pr. 100g suppe.

Grove suppeflütes.
Der bliver 4 suppeflütes ud af denne opskrift.

Du skal bruge:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel, fuldkornshvedemel
  • 1 pakke gær, frisk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 medium æg
  • 100 g minimælk
  • 20 g græskarkerner
Sådan gør du:

  1. Dejen blandes - obs: Den er ret klistret, rulles til 10 pølser og smækkes på bagepapir.
  2. Hæve i 30 min, pensles m. mælk og pyntes med græskarkerner (eller hvad man ellers har lyst til).
  3. Bages ved ca 175 i 8-10 min! :)
1 flütes indeholder 330 kcal - de er dyre, men jeg kan ikke undvære brød til suppe. Disse brød er dog ret tunge og mættene, så jeg spiser selv kun en kvart eller max. en halv, og så det jo ikke så galt igen. Men groft brød er bare bedre og lækre end hvidt fesen brød. ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar