Gulerodssuppe ala. Maria
Opskriften passer til ca. 4 personer.
Du skal bruge:
- 500 g gulerødder
- 400 g kartofler (kartoffel)
- 100 g løg
- 250 g blomkål
- 1 tsk peber, sort
- 1 liter vand
- 2 terning grønsagsbouillon
- 100 g buko light pikant
- 5 g dild
- 5 g græskarkerner
- Skræl grønsager og snit dem i mindre stykker.
- Svits løg i lidt olie til det ta'r farve. Tilsæt de andre grønsager og lad det stege med i ca. 5 min.
- Tilsæt boullion, vand og dild efter smag.
- Lad det simre koge i 2 timer.
- Tilføj pikant ost og lad det små simre i et par minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Blend det med en stavblender.
- Server m. ristede græskar kerner på toppen og groft brød til.
Grove suppeflütes.
Der bliver 4 suppeflütes ud af denne opskrift.
Du skal bruge:
- 200 g hvedemel
- 100 g grahamsmel, fuldkornshvedemel
- 1 pakke gær, frisk
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 medium æg
- 100 g minimælk
- 20 g græskarkerner
- Dejen blandes - obs: Den er ret klistret, rulles til 10 pølser og smækkes på bagepapir.
- Hæve i 30 min, pensles m. mælk og pyntes med græskarkerner (eller hvad man ellers har lyst til).
- Bages ved ca 175 i 8-10 min! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar