mandag den 2. juli 2012

Italiensk landbrød

- Med lækker sprød skorpe og fløjlsbrød lækker midte. Mmmmh. Fantastisk brød! :)


Italiensk landbrød
(1 stort brød eller 2 små)

Du skal bruge:
  • 50g gær
  • 6 dl lun vand
  • 2 spsk olivenolie
  • et lille drys salt
  • 250g durum mel
  • 800g italiensk hvedemel
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i væsken og lad blandingen stå i ca. 10 min.
  2. Tilsæt olie ogrRør melet sammen med væsken.
  3. Ælt dejen i omtrent 5 minutter - en røremaskine kan også snildt gøre det!
  4. Sæt dejen til hævning ved stue temp under et fugtigt viskestykke i 30 min.
  5. Slå dejen ud, ælt det sammen igen og form 1 stort halvfladt brød - eller to mindre.
  6. Læg det på en bageplade beklædt med bagepapir, rids en lille rids langs brødet (Husk ikke for dybt) og lad det efterhæve tildækket i 30 min.
  7. Pensel brødet med vand og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25 minutter.

Lækkert, friskbagt Italiensk landbrød, klar til smør og en god skive ost, eller hvad man nu er til. Lækkert, det er brødet i hvert falde, og alle bør prøve dette brød!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar