Mums de her boller blev bare lækre og super dejlig saftige indeni. Det er ikke sidste gang jeg bruger en rest havregrød i boller - og det tror jeg heller ikke det er for jer, når i har prøvet disse boller! Så i bedste Stop-spild-af-mad-stil, kommer her opskriften på de lækre boller jeg har bagt her i weekenden!
Boller m. havregrød og hørfrø
12 store boller
Du skal bruge:
- 1 pakke gær
- 4 dl vand
- 1½ tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 dl fibrex
- ½ dl hørfrø
- 3 dl havregrød
- 3½ dl grahams mel
- 7 dl hvedemel
- Mælk eller sammenpisket æg til pensling
- Opløs gæren i det lune vand og tilsæt de resterende ingredienser - undtagen melet.
- Rør det hele godt sammen og tilsæt nu de to slags mel lidt efter lidt.
- Ælt hele dejen godt, brug gerne røremaskine, da dejen skal klistre lidt godt.
- Sæt herligheden til hævning, lunt og tildækket i 1 times tid.
- Slå dejen op og ud til 12 boller, som pensles og bages i forvarmet ovn på 200grader i 12-15 minutter. Hold øje med dem!
- Lad dem hvile efterfølgende i mindst 5 minutter før de spises.
Aj hvor er de bare lækre!! Godt arbejde.
SvarSletMange tak :-)
SletHvad er fibrex ?
SvarSlet