søndag den 20. maj 2012

Boller m. havregrød og hørfrø


Mums de her boller blev bare lækre og super dejlig saftige indeni. Det er ikke sidste gang jeg bruger en rest havregrød i boller - og det tror jeg heller ikke det er for jer, når i har prøvet disse boller! Så i bedste Stop-spild-af-mad-stil, kommer her opskriften på de lækre boller jeg har bagt her i weekenden!

Boller m. havregrød og hørfrø
12 store boller

Du skal bruge:
  • 1 pakke gær
  • 4 dl vand
  • 1½ tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 dl fibrex
  • ½ dl hørfrø
  • 3 dl havregrød
  • 3½ dl grahams mel
  • 7 dl hvedemel
  • Mælk eller sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i det lune vand og tilsæt de resterende ingredienser - undtagen melet.
  2. Rør det hele godt sammen og tilsæt nu de to slags mel lidt efter lidt.
  3. Ælt hele dejen godt, brug gerne røremaskine, da dejen skal klistre lidt godt.
  4. Sæt herligheden til hævning, lunt og tildækket i 1 times tid.
  5. Slå dejen op og ud til 12 boller, som pensles og bages i forvarmet ovn på 200grader i 12-15 minutter. Hold øje med dem!
  6. Lad dem hvile efterfølgende i mindst 5 minutter før de spises.

3 kommentarer: