søndag den 1. april 2012

Madpandekager med oksefyld og pomfritter til

Uhm, lækre hjemmebagte madpandekager med krydret oksekød, sprøde grønsager, hjemmelavet dressing :) Smager bare SÅ godt!

Madpandekager, ca. 10 mindre stykker.

Du skal bruge:
  • 250g mel
  • 2 æg
  • 2 spsk olie
  • 1 knivspids salt
  • 2½dl vand
  • 1 dl mælk
  • Smør til stegning
Sådan gør du:
  1. Pisk mel, æg, olie og salt godt sammen med en el pisker.
  2. Tilsæt lidt efter lidt vand og mælk imens du stadig pisker.
  3. Sæt dejen til at hvile på køl i 30 minutter.
  4. Varm en pande op med en klat smør på - og så er det ellers bare igang med at stege pandekager! Husk at røre lidt rundt i dejen efter den har været i køleskabet og inden du bruger den! :)


Hurtig og lækker 'dressing'

Du skal bruge:
  • 2 spsk creme fraise
  • 1-1½ spsk pikant flødeost
Sådan gør du:
  1. Rør de to ting rigtig godt sammen, og smag den til. Hvis du ligesom jeg elsker pikant-smagen, så kom da gerne en ekstra klat i! :)


Iaften smurte jeg en hjemmelavet dressing på pandekagen, og kom lidt friske lækre grønsager på (Salat, agurk og rød peberfrugt), krydret oksekød (salt, peber, paprika, hvidløg, karry) og så liiiige et par klatter dressing mere og så smækkede jeg den anden halvdel af pandekagen ovenpå. (Altså. Jeg fyldte fyld på ca. halvdelen af pandekagen, og lod den anden halvdel være fri, så den kunne bøjes ind over). Og så fik vi jo en omgang lækre fritter til!


Pomfritter ala Maria

Du skal bruge:
  • Passende antal kartofler
  • Olie
  • Pomfritkrydderi fra Santa Maria
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200grader.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i strimler på ca. ½x½ cm.
  3. Kom kartoffelstrimlerne i en skål, hæld 1-2 spsk olie over og kom godt med pomfritkrydderi ned i og rør godt rundt.
  4. Kom skålens indhold på en bageplade og smæk den i ovnen.
  5. Her skal de stege løs i ca. 20-25 mintutter - men hold øje med dem! Og husk for guds skyld at rør rundt i dem løbene, ellers brænder de sig fast, og det jo ikke så fedt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar