søndag den 1. april 2012

Bøf Stroganoff med hjm. kartoffelmos


Bøf Stroganoff ala Maria

Du skal bruge:
  • 600g oksekød i strimler
  • 3 fed hvidløg
  • ½L madlavningsfløde
  • 3 dl mælk
  • 1 okseboullion terning
  • Laurbærblade
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 ds. cocktail pølser
  • Maizena
  • Sovsekulør
  • Ribsgelé
  • Salt / Peber
  • Fedtstof
Sådan gør du:
  1. Varm en gryde med fedtstof godt op. Pres hvidløg nedi, og lad det afgive lidt smag til fedtstoffet. Tilsæt oksekøddet, kryddr' med salt og peber og lad det brune af.
  2. Når kødet er brunet, tilsætter du fløde, mælk, boullionterning, laurbærblade, tomatpuré, skruer ned på 2 og lader det småsimre i 30 minutter.
  3. Jævn retten med maizena, farv det med sovsekulør, smag til med ribsgele og salt og peber, og server!
Hjemmelavet kartoffelmos

Du skal bruge:
  • 1 kg kartofler
  • ca. 1 dl mælk
  • ca. 40g smør
  • 1 æg (Kan undlades, giver bare en blank pæn overflade!)
  • Salt, peber.
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem til de er møre i vand UDEN salt!
  2. Pisk med en elpisker kartofler sammen med lidt mælk, lidt smør, 1 æg og smag til med salt og peber. Som sagt kan ægget godt undværes. Mængden af mælk og smør er en smagssag - så prøv dig frem!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar