Bøf Stroganoff ala Maria
Du skal bruge:
- 600g oksekød i strimler
- 3 fed hvidløg
- ½L madlavningsfløde
- 3 dl mælk
- 1 okseboullion terning
- Laurbærblade
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 ds. cocktail pølser
- Maizena
- Sovsekulør
- Ribsgelé
- Salt / Peber
- Fedtstof
- Varm en gryde med fedtstof godt op. Pres hvidløg nedi, og lad det afgive lidt smag til fedtstoffet. Tilsæt oksekøddet, kryddr' med salt og peber og lad det brune af.
- Når kødet er brunet, tilsætter du fløde, mælk, boullionterning, laurbærblade, tomatpuré, skruer ned på 2 og lader det småsimre i 30 minutter.
- Jævn retten med maizena, farv det med sovsekulør, smag til med ribsgele og salt og peber, og server!
Du skal bruge:
- 1 kg kartofler
- ca. 1 dl mælk
- ca. 40g smør
- 1 æg (Kan undlades, giver bare en blank pæn overflade!)
- Salt, peber.
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem til de er møre i vand UDEN salt!
- Pisk med en elpisker kartofler sammen med lidt mælk, lidt smør, 1 æg og smag til med salt og peber. Som sagt kan ægget godt undværes. Mængden af mælk og smør er en smagssag - så prøv dig frem!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar