onsdag den 18. april 2012

Koldskål m. jordbær og guf


Og ja... Guf kan godt spises på koldskål ;) Det fik vi (næsten) altid da vi var børn om sommeren ;).

Hjemmelavet koldskål
(2 liter)

Du skal bruge:
  • 1 L kærnemælk
  • 1 L tykmælk
  • Ca. 4 spsk sukker
  • Ca. 1 spsk vaniljesukker
Sådan gør du:
  1. Kom det hele i en skål og rør godt rundt med et piskeris. Tilsæt evt. ekstra sukker og/eller vanilje efter smag.
  2. Server straks.



Guf til koldskål

Du skal bruge:
  • 2 bæger past. æggehvider
  • 4 spsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehvider og sukker helt stift og luftigt. Det skal være så stift at du kan holde det over hovedet uden det falder ud af skålen!
  2. Serveres straks!


Anret koldskål i en tallerken med en god klat guf i hjørnet. Skær et jordbær i skiver og kom på guffen. Skær 3-4 jordbær i strimler og drys i koldskålen. Spis med det samme - guuuuuuf!

Nydes som aftensmad eller evt. som dessert, da det er en dejlig sød, let pg sommer-agtig ret :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar