mandag den 20. februar 2012

Rugklappere

Denne opskrift er også fra Kristines blog, i og med det er samme opskrift som de fiberrige pølsehorn. Synes bare de fortjente et indlæg for sig selv! Og lige som med pølsehornene, har jeg stadig ændret i opskriften. Og den originale kan findes i linket ovenover.

"Min" opskrift er som følger:

Du skal bruge:
  • 2 pk. gær
  • 1 dl. olie
  • 4 dl. lunken vand
  • 4 dl. skummetmælk
  • 2 tsk. salt
  • 300 g. grahamsmel
  • 300 g. rugmel
  • 300 g. fuldkornsmel
  • 100 g. havregryn
Sådan gør du:
  1. Rør de to pakker gær ud i det lunkne vand og tilsæt så mælk, olie og salt. Når dette er rørt godt sammen og gæren er opløst, så tilsættes de forskellige melsorter. Du kan tilføje de melsorter du synes er bedst og sundest. De sorter jeg har brugt var hvad jeg lige havde på lager i den grove afdeling, så du kan også med fordel udskifte dem til hvad du lige har ved hånden.
  2. Når dejen er æltet godt sammen stilles den til hævning i 1 times tid, hvorefter dejen slåes ud i mellemstore boller, som rulles aflange og trykkes let flade. Form dem lidt til i enderne, så de får en firkantet og "rugklappe-agtig" form :) Sæt dem så på bageplader og lade dem hæve lunt indtil ovnen er varm (ca. 10 min.), hvorefter de pensles med et sammenpisket æg og drysses med lidt havregryn.
  3. Bag klapperne ved 200 grader i ca. 15-20 min. eller indtil de får en gylden og flot sprød skorpe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar