På min store bageliste, stod der bl.a. også alm. boller til fryseren - det jo altid rart at hive hjemmebag op af fryseren, smide det i ovnen et par min og nyde lune - næsten friskbagte - boller.
Dog ændrede jeg ideen om alm. boller til havregrynsboller. Forskellen er ikke så stor - og forskellen siger sig selv, i og med det står i navnet at der er havregryn i. ;). Opskriften er som følger....
Havregryns boller - ca. 25 stk.
Du skal bruge:
- 500g mel
- 75g margerine
- 50g gær
- 1 æg
- 2½ dl mælk
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 100g havregryn + en håndfuld ekstra.
Sådan gør du:
- Lun mælken og opløs gæren heri.
- Tilsæt melet og de øvrige ingredienser og ælt til dejen er glat og ensartet.
- Del dejen i tre lige store kugler og lad dem hvile et par minutter.
- Form kuglerne til 25 boller, og læg dem på en bageplade, og lad dem hæve lunt og tildækket indtil de har dobbelt størrelse (Ca. 30 min.)
- Imens bollerne hæver, skal du opvarme ovnen til 220 grader (Varmluft: 200 grader).
- Pensel bollerne med sammenpisket æg, drys med havregryn, og bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar