onsdag den 8. februar 2012

Gammeldaws ævlekage



Du skal bruge:
  • 600g renset æbler
  • 1 dl vand
  • 1½ tsk vanilje sukker
  • 100g sukker
  • 1 pose makroner
  • ¼ piskefløde
Sådan gør du:

  1. Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og put dem op i en gryde og tilsæt 1 deciliter vand og 1½ tsk vaniljesukker. Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru op helt op for varmen.
    Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme og behold låget på gryden.
    Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde.
  2. Sluk for pladen og tag gryden væk fra varmen. Hæld de kogte æbler over i en skål. Rør det til mos og tilsæt ca. 100 gram sukker. Sæt skålen i køleskabet.
  3. Put ca. ½ pose makroner i en plasticpose og knus dem med noget tungt, f.eks. en kagerulle.
  4. Hæld fløden i en skål med høje sider. Pisk fløden stiv med et piskeris eller en elpisker. Pas på med at piske for længe, så kommer flødeskummen til at smage af smør.
  5. Find en gennemsigtig glasskål frem og læg først et lag æblemos i skålen. Derefter et lag knust makroner og et lag hele makroner og så igen et lag æblemos osv. indtil du ikke har mere. Læg flødeskummen ovenpå kagen og pynt med de eventuelle overskydene makroner.
Velbekom! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar