onsdag den 8. februar 2012

Fastelavnsboller m. fløde


Du skal bruge:
 • 150g mel
 • 150g smør
 • 3dl vand
 • 2 tsk sukker
 • 4 æg
 • ¼ piskefløde
 • flormelis
Sådan gør du:
 1. Kom smør, vand og sukker i en gryde og kog det op.
 2. Rør hurtigt melet i, mens du rører med et piskeris til dejen slipper gryden.
 3. Lad dejen køle lidt af og rør de hele æg i et af gangen - dejen skal røres godt i mellem hvert æg.
 4. Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir med en sprøjtepose og tyl. Hvis ikke du ejer sådan en, sætter du klatter på bagepladen med to skeer.
 5. Forvarm ovnen til 220grader (Varmluft 200grader) og bag dem i ovnen i 25 min.
 6. Læg dem på en rist til afkøling.
 7. Når de er afkølet, piskes fløden og der anrettes med fløde og flormelis :-)
  Velbekom!
OBS: Hvis du ikke er god til vandbakkelser, kan du gøre som jeg har gjort da jeg lavede disse. Mine ville nemlig ikke 'hæve op' så de var FLADE. Jeg brugte så bare to styks til hver anretning. Altså 1 vandbakkelsesklat, flødeskum, og en vandbakkelsesklat ovenpå. Og så drys med flormelis :)

I disse havde jeg en kagecremes rest i køleren som lige fik lidt kakao og så kom det også i. Du kan også bruge syltetøj eller anden slags creme. Du kan også tilsætte anden smag eller vanilje til flødeskummet :) Kun fantasien sætter grænser!

2 kommentarer:

 1. Vandbakkelser der ikke gider hæve, been there - done that :)

  Jeg har efterhånden fundet ud af at det der med at den skal afkøle er et vidt begreb. Den skal faktisk kun afkøle i 2 min, ikke 5-10 som mange gør. Den skal stadig være brandvarm. Desuden er det super vigtigt at æggene bliver rørt godt i. Jeg er begyndt at bruge min Kenwood. Så når den er færdig på komfuret ryger den direkte i kenwooden og så i med et æg, røre på medium styrke et par minutter, i med næste æg osv. Og efter jeg er begyndt på det, så mislykkes den bare aldrig! Mvh Helle Andresen fra ML :)

  SvarSlet
 2. Hehe, tak for råd! :) Det vil jeg da forsøge. Har både forsøgt med at køle dem i kun 2 min, har også prøvet det i længere tid - uanset hvad kiksede det :)

  Men det med at bruge køkkenmaskinen må jeg hellere prøve. Det kan da ske jeg ikke får pisket det godt nok sammen med mine armmuller :P TAK for råd! :)

  SvarSlet