onsdag den 8. februar 2012

Fastelavns bolle m. creme


Du skal bruge:

Bollerne:
  • 500g mel
  • 200g smør
  • 50g sukker
  • 50g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
Kogt creme:
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • 25g sukker
  • 1 tsk mel
Sådan gør du:

Bollerne.
  1. Lun mælken til 37 grader og opløs gær heri.
  2. Ælt mel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej.
  3. Lad dejen hæve, lunt og tildækket i 30 min.
  4. Del dejen i tre lige store dele og form dem til kugler. Lad dem hvile et par minutter.
  5. Rul hver kugle ud til en dejpølse i ca. 24 cms længde. Del dem i hver 8 stykker og form dem til boller.
  6. Rul hver bolle ud, læg en lille spsk. creme og luk bollen om cremen.
  7. Læg dem på en bageplade med samlingen nedad.
  8. Pensel med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 220grader (Varmluft 200grader) i ca. 15 min.
  9. Pynt med glasur når de er afkølet og serveres.
Creme.
  1. Æggeblommerne røres med vanilje sukker, sukker og mel.
  2. Bring mælken i kog.
  3. Hæld den kogende mælk i æggemassen under omrøring.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden og varm den igennem til cremen bliver tyk.
  5. Tag cremen af blusset og lad den køle af.
TIPS: Du kan også bruge "købecreme" fra Dr. Oetker, det kan sagtens fungere. Og der er tids nok imens dejen hæver til at lave cremen dér. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar