Du skal bruge:
Bollerne:
- 500g mel
- 200g smør
- 50g sukker
- 50g gær
- 2 dl mælk
- 1 tsk salt
- ½ tsk kardemomme
- 2 dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æggeblommer
- 25g sukker
- 1 tsk mel
Bollerne.
- Lun mælken til 37 grader og opløs gær heri.
- Ælt mel og de øvrige ingredienser i til en ensartet dej.
- Lad dejen hæve, lunt og tildækket i 30 min.
- Del dejen i tre lige store dele og form dem til kugler. Lad dem hvile et par minutter.
- Rul hver kugle ud til en dejpølse i ca. 24 cms længde. Del dem i hver 8 stykker og form dem til boller.
- Rul hver bolle ud, læg en lille spsk. creme og luk bollen om cremen.
- Læg dem på en bageplade med samlingen nedad.
- Pensel med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 220grader (Varmluft 200grader) i ca. 15 min.
- Pynt med glasur når de er afkølet og serveres.
- Æggeblommerne røres med vanilje sukker, sukker og mel.
- Bring mælken i kog.
- Hæld den kogende mælk i æggemassen under omrøring.
- Hæld cremen tilbage i gryden og varm den igennem til cremen bliver tyk.
- Tag cremen af blusset og lad den køle af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar