søndag den 1. januar 2012

Okseculotte ala Hvidløg med flødekartofler, grønt og flütes

Ammenamme. Dette er bare SÅ lækkert! Okseculotte ala hvidløg med flødekartofler, grønt (ærter og majs) og hvidløgsflütes til! Det var hovedretten Nytårsaften 2011/2012 herhjemme, i forrige indlæg kunne du se hvad vi fik til forret, og her var så hovedretten. Desserten får i også at se i dette indlæg, men den er ikke hjemmelavet, så ingen opskrift eller noget - men har en plan om selv at forsøge mig med den en anden god gang!

Okseculotte ala hvidløg

Du skal bruge:
  • 1 okseculotte
  • En MASSE hvidløg
  • Salt og peber

Sådan gør du:
  1. Stik en masse huller i culotten og prop en masse hvidløgsfed ned i hullerne, husk at 'afskal' hvidløgsfedene.
  2. Krydder med godt med salt og peber og smid den op i et ovnfad.
  3. Og så skal den bare ind i ovnen indtil den er rosa eller gennemstegt - alt efter hvad i er til. Følg stege-guiden på pakken, eller brug et stegetermometer, stegetiden afhænger af str. på kødet! Husk at lade kødet hvile efter den er færdigstegt - så bliver den super god.
Flødekartofler, til 4 pers.

Du skal bruge:
  • 1 kg kartofler
  • ½ l piskefløde
  • Salt, peber og løgpulver efter smag
Sådan gør du:
  1. Skræl kartofler og skær dem i skiver.
  2. Kom skiverne op i et ildfast fad og hæld fløden over.
  3. Krydder med salt, peber og løgpulver og smæk fadet i ovnen.
  4. Det er færdig efter ca. 1 time ved 200grader.
Hvidløgsflütes er købt færdigt, og majs og ærter ligeledes - så de behøver ikke nogen yderligere opskrift!

Desserten var en brownie islagkage - desværre ikke hjemmelavet, men tror næppe den kan være så svær at lave!? Men lækker DET var den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar