Håkons kager
(ca. 60 stykker)
Du skal bruge:
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 stort æg (pisket let sammen)
- 400 g hvedemel
- 1 vaniljestang
- Sukker og smør røres sammen.
- Tilsæt æg og smagsstof.
- Sigt melet i lidt ad gangen.
- Ælt tilsidst dejen let sammen.
- Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 1 1/2 time.
- Når dejen har hvilet, æltes den let og rulles til en pølse.
- "Bank" pølsen firkantet (eller behold den rund hvis dette ønskes) og skær småkager ud på ca. ½ cm's tykkelse.
- Bages på bagepapir midt i ovnen ved 175-200 C i ca. 10-15 min. Pas på, at de ikke bliver for mørke. Hvis dejen bliver for blød, sættes den på køl igen. Kagerne afkøles helt inden de kommes i kagedåser.
hvor længe kan de holde sig ?
SvarSletOg skal de være på køl