torsdag den 8. december 2011

Håkons småkager



Håkons kager
(ca. 60 stykker)

Du skal bruge:
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 stort æg (pisket let sammen)
  • 400 g hvedemel
  • 1 vaniljestang
Sådan gør du:
    1. Sukker og smør røres sammen.
    2. Tilsæt æg og smagsstof.
    3. Sigt melet i lidt ad gangen.
    4. Ælt tilsidst dejen let sammen.
    5. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 1 1/2 time.
    6. Når dejen har hvilet, æltes den let og rulles til en pølse.
    7. "Bank" pølsen firkantet (eller behold den rund hvis dette ønskes) og skær småkager ud på ca. ½ cm's tykkelse.
    8. Bages på bagepapir midt i ovnen ved 175-200 C i ca. 10-15 min. Pas på, at de ikke bliver for mørke. Hvis dejen bliver for blød, sættes den på køl igen. Kagerne afkøles helt inden de kommes i kagedåser.

1 kommentar:

  1. hvor længe kan de holde sig ?
    Og skal de være på køl

    SvarSlet