fredag den 28. september 2012

STOP SPILD AF MAD: Brug dine rester i madpakken

Jeg høre til en af de personer, der så inderligt hader at smide mad ud! Selv den mindste kartoffelrest bliver gemt til dagen efter - for jeg skal nok få brugt den til et eller andet. Om ikke andet, så til en dejlig kartoffelmad. Selv de sørgelige rester af en omgang havregrød - du ved, den der sørgelige rest der altid er tilbage i gryden - den gemmer jeg, og bruger når jeg bager. :)

Jeg vil forsøge at komme med nogle af mine tips løbende her på bloggen. Og der har da også været et par opskrifter, hvor man direkte bruger rester. Og her vil jeg komme med tips til madpakken - for kartofler og dampet grønt - kan med lidt finger-kunst blive til den lækreste madpakke. Her er et par forslag som jeg tidligere har lavet - og spist selvfølgelig!

En lækker madpakke salat bestående af dampede grønne bønner, en lille rest ribbensteg i tern, kogte kartofler i tern, dampede ærter og hertil et lækkert stykke brød.

Kogte kartofler i tern, dampet blomkål, lynstegte champignon, skinketern.

Lækker grøn salat af iceberg, cherry tomat, peberfrugt og en rest dampet broccoli.

Måske I har fået lidt inspiration til hvordan lidt rester kød eller grønt kan genbruges til en lækker salat til madpakken - ja eller spises derhjemme, kan det jo selvfølgelig også!

God fornøjelse med genbrugeri - det bliver hurtig en sport!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar