lørdag den 22. september 2012

Fuldkornstærte med skinketern, perleløg, ærter og majs


 
Dejlig nem aftensmad er sådan en omgang tærte med lækkert fyld - og denne er ingen undtagelse. Den er nem at lave, den er billig OG man kan få brugt sine rester. Her er brugt frosne perleløg, ærter og majs - alt nogle små rester jeg ville have brugt. Endvidere var der nogle skinketern fra en dag vi fik pizza og nogle cherrytomater der havde set bedre dage ;-) Opskriften som jeg lavede får I lige her.
 
Fuldkornstærte med skinketern, perleløg, ærter og majs
Èn alm tærteform fuld.
 
Du skal bruge:
 
Til dejen:
  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g koldt smør eller margarine
  • 3 spsk. vand
Til æggemassen:
  • 4 æg str. M/L
  • 1 dl mælk eller fløde
  • Salt / peber efter smag
Fyldet:
  • ½ pakke skinketern
  • 1 dl frosne ærter
  • 1 dl frosne majs
  • 1 dl frosne perleløg
 
Sådan gør du:
  1. Start med at lave dejen af de ingredienser du kan se øverst oppe. Du ælter bare ingredienserne hurtigt sammen og smider den på køl i 30 minutter.
  2. Rul mørdejen ud og tryk den ud i tærteformen, og forbag den i ovnen ved 200 grader i omtrent 15 minutter.
  3. Kom fyldet i den forbagte tærtedej.
  4. Lav æggemassen og hæld den over tærten.
  5. Færdigbages i ca. 20-25 minutter ved 200 grader.
Spises varm - men kan også snildt nydes dagen efter som en lækker frokost! :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar