Dette fik vi til aftensmad idag, og det smagte så dejligt :-)
Pirogger
16 store
Du skal bruge:
Dej:
- 5 dl lun vand
- 1 pakke gær
- 2 tsk salt
- 1 dl olie
- 2 æg
- 600g hvedemel
- 400g rugmel
- 1 æg til pensling
- 450g hk. oksekød
- 1 lille løg
- 4 fed hvidløg
- 1 dl majs - frost
- 1 dl ærter - frost
- Evt. feta efter smag.
- Salt, peber, chili, timian, basilikum og paprika efter smag.
Sådan gør du:
- Start med dejen. Rør gær ud i lunken vand, og tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt.
- Stil dejen til hævning i 30 min, imens forbereder du fyldet.
- Hak løget i fine tern og hvidløget ligledes. Svits det på en pande og tilsæt oksekødet. Brun det hele godt og tilsæt tilsidst ærter og majs og smag til med krydderierne.
- Slå dejen op og form til 16 stykker. Rul hver stykke ud, pensl halvdelen af cirklen med sammenpisket æg (det fungere som lim) og læg en god klat fyld på den ene halvdel af cirklen - tilsæt evt. ost, jeg tilsatte lidt feta. Fold den anden halvdel over, og pres godt rundt i samlingen. Pres gerne efter med en gaffel.
- Put dem på en bageplade, pensl med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn på 200grader i ca. 13-15 minutter.
- Nydes varme med en god gang salat og tzatziki til. (Kig under næste billede for opskrift)
Nem tzatziki
til 2 personer
Du skal bruge:
- ½ agurk
- 2 spsk græsk yougurt
- 2-3 fed hvidløg
- Salt og peber
- Vask agurken godt og skær den i passende str.
- Tilsæt græsk yougurt, salt og peber og pres det passende antal fed hvidløg i.
- Rør det hele godt sammen og serveres straks!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar