tirsdag den 15. maj 2012

Pirogger m. salat og tzatziki


Dette fik vi til aftensmad idag, og det smagte så dejligt :-)

Pirogger
16 store

Du skal bruge:

Dej:
  • 5 dl lun vand
  • 1 pakke gær
  • 2 tsk salt
  • 1 dl olie
  • 2 æg
  • 600g hvedemel
  • 400g rugmel
  • 1 æg til pensling
Fyld:
  • 450g hk. oksekød
  • 1 lille løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl majs - frost
  • 1 dl ærter - frost
  • Evt. feta efter smag.
  • Salt, peber, chili, timian, basilikum og paprika efter smag.

Sådan gør du:
  1. Start med dejen. Rør gær ud i lunken vand, og tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt.
  2. Stil dejen til hævning i 30 min, imens forbereder du fyldet.
  3. Hak løget i fine tern og hvidløget ligledes. Svits det på en pande og tilsæt oksekødet. Brun det hele godt og tilsæt tilsidst ærter og majs og smag til med krydderierne.
  4. Slå dejen op og form til 16 stykker. Rul hver stykke ud, pensl halvdelen af cirklen med sammenpisket æg (det fungere som lim) og læg en god klat fyld på den ene halvdel af cirklen - tilsæt evt. ost, jeg tilsatte lidt feta. Fold den anden halvdel over, og pres godt rundt i samlingen. Pres gerne efter med en gaffel.
  5. Put dem på en bageplade, pensl med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn på 200grader i ca. 13-15 minutter.
  6. Nydes varme med en god gang salat og tzatziki til. (Kig under næste billede for opskrift)
De kan også snildt nydes kolde i madpakken eller til en god frokost :)


Nem tzatziki
til 2 personer

Du skal bruge:
  • ½ agurk
  • 2 spsk græsk yougurt
  • 2-3 fed hvidløg
  • Salt og peber
Sådan gør du:
  1. Vask agurken godt og skær den i passende str.
  2. Tilsæt græsk yougurt, salt og peber og pres det passende antal fed hvidløg i.
  3. Rør det hele godt sammen og serveres straks!
Nogle fjerner 'det våde' i agurken, og presser det sidste saft ud af agurken - dette gør jeg ikke. Synes det bliver for tørt :) Men det jo en smagssag.

Dette er endvidere en rigtig god måde at få brugt ens rester på. Så i bedste 'Stop spild af mad'-ånd, så vil jeg dedikere dette indlæg til det. For hvis man nu havde en rest kyllingefilet eller kødboller eller lign., ja så var det jo bare at komme det og noget grønt og kydderier ind i den lækre dej i stedet for :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar