fredag den 25. maj 2012

Jordbær tærte

- og ikke som den fra bageren med fed vanilje flødecreme, nej en lækker - en smule syrlig - jordbær tærte. Mmmh - den var god! :)


Jordbær tærte
1 tærteform (26cm)

Du skal bruge:

Til mørdejen:
  • 300g mel
  • 200g smør
  • 100g sukker
  • 1 æg

Fyld:
  • 500g jordbær - frosne eller friske, your choice!
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk maizena majsstivelse
Sådan gør du:
  1. Start med at ælte mørdejen sammen ved at vende mel og sukker sammen, og tilsætte små stykker koldt smør derned i. Smulder dette sammen, og saml til sidst dejen med ægget. Herefter pakkes det i madfilm og på køl i 30 min.
  2. Efter 30 min tages det ud af køleskabet, og rulles ud. Gem ca. 1/4 til mønster ovenpå tærten.
  3. Fór tærteformen med mørdej, og smæk dette i ovnen. Bag 'bunden' i 10 minutter ved 200grader og ta' den ud igen.
  4. Bland jordbær, sukker og majsstivelse i en skål og vend det ud på tærtebunden.
  5. Skær det sidste dej i strimler og flet det oven på tærten.
  6. Pensl mørdejs strimlerne og drys med en anelse sukker, og bag tærten færdig i ca. 15-20 minutter.
OBS: Bruger du frosne bær, beregn længere bagetid, så noget af alt væsken fra de frosne bær fordamper.

Nydes friskbagt med en god klat creme fraise til! :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar