tirsdag den 29. maj 2012

Frikadeller m. hjemmelavet kartoffelsalat


Mmmh, er der noget bedre end en omgang frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat til? Ja, en salat 'on the side', men det fik jeg ikke lige snappet et billede af desværre.

Frikadeller
ca. 20 deller, alt efter str.

Du skal bruge:
  • 1 pk. hakket svinekød
  • 1 lille løg (eller en god sjat løgpulver-krydderi, hvis du ikke bryder dig om løg)
  • 1 sjat mælk
  • 2 spsk mælk
  • 1 æg
  • 1 håndfuld havregryn
  • Salt, peber
Sådan gør du:

  1. Alle ingredienser hældes i en skål og blandes godt sammen.
  2. Varm en god slip-let pande op, kom en anelse fedtstof på og steg dellerne til de er gennemstegte. Smid dem gerne i ovnen indtil de skal bruges på lav varme. Det er også en fordel at stege dem ved lav temp. på konfuret indtil de er færdige, men så lige give dem et godt knald til sidst, så de er 100% gennemstegte men dejlig sprøde udenpå, sådan synes jeg frikadeller skal være! De må  gerne være lidt sprøde - men dog IKKE brændte!


Hjemmelavet kartoffelsalat

Du skal bruge:
  • 1 kg kartofler
  • 3 dl ymer
  • 2 dl fromage frais
  • ½ tsk. dijonsennep
  • Salt, peber, citron saft.
  • Purløg.
Sådan gør du:
  1. Skræl og skær kartoflerne i små stykker.
  2. Kog kartoflerne, og afkøl dem straks.
  3. Bland herefter de resterende ingredienser sammen og hæld det over de afkølede kartofler i tern.
  4. Drys med purløg, og serveres straks!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar