søndag den 15. april 2012

Bløde hvedestykker

- Perfekte til en smækker lækker sandwich!

Bløde hvedestykker
(18 halvstore stykker)

Du skal bruge:
  • 6 dl lun vand
  • 2 pk gær
  • 1 dl olie
  • 2 æg
  • 2 spsk. creme fraise
  • 1000g hvedemel
  • 2 håndfulde havregryn
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de resterende ingredienser.
  2. Ælt dejen godt sammen og sæt den til hævning lun og tildækket i ca. 1 time.
  3. Slå dejen ud og form den til 18 aflange stykker, og kom dem på en bageplade.
  4. Lad stykkerne efterhæve i 20-30 minutter og pensel stykkerne med mælk.
  5. Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader (Varmluft 180 grader).


Nydes friskbagte med smør, eller som en smækker lækker sandwich.
På billedet her med salat, æg, rejer, agurk, mayo og salt/peber. MUMS!

2 kommentarer:

  1. Ih, hvor ser de dog lækre ud! De ryger lige på inspirationslisten som noget jeg snarest må prøve :o) Når nu du siger "halvstore" hvad taler vi så cirka om af størrelse?

    SvarSlet
  2. De er dælme også gode - og super bløde fordi de får lov at hæve så meget :) De er på størrelse med en rugklapper-ting, så ca. 10x10-15 cm ;) Eller sådan noget tæt på :)

    SvarSlet