Bløde hvedestykker
(18 halvstore stykker)
Du skal bruge:
- 6 dl lun vand
- 2 pk gær
- 1 dl olie
- 2 æg
- 2 spsk. creme fraise
- 1000g hvedemel
- 2 håndfulde havregryn
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
Sådan gør du:
- Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de resterende ingredienser.
- Ælt dejen godt sammen og sæt den til hævning lun og tildækket i ca. 1 time.
- Slå dejen ud og form den til 18 aflange stykker, og kom dem på en bageplade.
- Lad stykkerne efterhæve i 20-30 minutter og pensel stykkerne med mælk.
- Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader (Varmluft 180 grader).
Nydes friskbagte med smør, eller som en smækker lækker sandwich.
På billedet her med salat, æg, rejer, agurk, mayo og salt/peber. MUMS!
Ih, hvor ser de dog lækre ud! De ryger lige på inspirationslisten som noget jeg snarest må prøve :o) Når nu du siger "halvstore" hvad taler vi så cirka om af størrelse?
SvarSletDe er dælme også gode - og super bløde fordi de får lov at hæve så meget :) De er på størrelse med en rugklapper-ting, så ca. 10x10-15 cm ;) Eller sådan noget tæt på :)
SvarSlet