fredag den 23. marts 2012

Farserede porre m. kartofler, grønt og god brun sovs.

Mmmmh... En omgang god DANSK mad - med massere af god brun sovs. Dét lækkert!

Farserede porre, 3 stks.

Du skal bruge:
  • 1 porre
  • 250g frikadellefars (Altså lavet som når man frikadeller m. æg, mel, mælk osv.)
  • 1 dl rasp
  • Salt & Peber
Sådan gør du:
  1. Rens porren, og skær den i stykker på ca. 5-7 cm.
  2. Kom porrestykkerne i en kasserolle og dæk dem med vand, kom salt ved og bring det i kog.
  3. Lad porrestykkerne koge til de er møre, dvs. ca. 10-15 min. (OBS: Gem vandet til sovsen!)
  4. Lad porrestykkerne afkøle og afdryppe på et stykke køkkenrulle.
  5. Tag en klump fars op i den ene hånd og forsigtig pak' porren ind. På ydersiden kommer du rasp, og det kommer du bare hurtig på, da det gør det nemmere at pakke porren ind.
  6. Steg de farserede porre på panden i margarine eller lign. indtil de er gemmenstegte.
Brun sovs til de farserede porre.

Du skal bruge:
  • Vandet fra de kogte porrestykker
  • Lidt mælk, fløde eller madlavningsfløde
  • Maizena
  • Salt, peber
  • Kulør
Sådan gør du:
  1. Bring porrevandet op til kogepunktet og kom mælk/fløde/madlavningsfløde i.
  2. Når dette når kogepunktet igen, jævner du sovsen med maizena.
  3. Herefter smager du til med salt og peber og farver sovsen med kulør.
  4. Du kan evt. smage sovsen ekstra til med lidt ribsgelé.


Her på billedet har jeg så serveret mine farserede porre med kogte kartofler, dampet broccoli blanding og den brune sovs. Regner ikke med i behøver en opskrift på at koge kartofler og dampe grønsager :) Hihi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar