tirsdag den 28. februar 2012

Sandwich boller

- fik en idé om at kæresten min skulle have andet end bleg toastbrød med på sin madpakke, men da han ikke er så glad for kerner og groft brød, så gav han kravene om at der ikke måtte være kerner i,
de måtte ikke være for grove og at de ikke måtte være tørre. Jeg gik i køkkenet, og mixede en dej sammen. Og resultatet var fantastisk - han elsker dem og de er lækre og luftige!

Sandwich boller - ca. 10 stk.

Du skal bruge:
  • 1 pk. gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 dl mælk
  • 3 gode spsk græsk yougurt (eller andet tykt mejeriprodukt)
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • ½ dl margarine
  • 600g hvedemel
  • 200g fuldkornsmel
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt mælk, yougurt, margarine, salt og sukker.
  3. Når det er rørt godt sammen tilsættes de to slags mel og det hele æltes godt sammen.
  4. Sættes til hævning i 1 time lunt og tildækket.
  5. Herefter slåes dejen til 10 halvflade boller, som lægges på en bageplade.
  6. Pensel med sammenpisket æg og bages i 13-15 min ved 200 grader.
Serveres gerne friskbagte som her med salat, skinke, ost, peberfrugt og lidt sandwich-mayo!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar