De ser måske lidt tørre ud - men det er de absolut IKKE! De er så lækre, sprøde og bløde indeni. Selv min datter på knap 1 år elsker dem! ;)
Nemme grove boller, ca. 15 stks.
Du skal bruge:
- 7 dl lunken vand
- 3/4 pk. gær
- 4 dl. havregryn
- 2 dl. rugmel
- 2 spsk. brun farin
- 2 tsk. salt
- 2 håndfuld kerner (jeg bruger 5-kornsblanding)
- 8 dl mel (Jeg bruger 2dl grahamsmel, 2dl fuldkornsmel og 4dl hvedemel. Du kan sagtens nøjes med hvedemel)
Sådan gør du:
- Gær opløses i vandet og resten af tingene blandes i.
- Så propper du lige noget film over skålen og sætter den i køleskabet. Den skal stå min. 4 timer men må gerne stå i op til 36 timer. (Jeg plejer at lave dejen om aftenen og bage bollerne om morgenen.) Du tager bare to skeer og klatter bollerne op på noget bagepapir.
- Bollerne bages ved 200 grader i ca. 20-25 min.
Det er super nemt og de smager SÅ GODT! Tak til Lene (som desværre ikke har en blog) for at have givet mig denne opskrift gennem nogen, gennem nogen ;-).
Super lette at lave. ;) Kan man fryse bollerne ?
SvarSletDejligt at høre du synes om dem. Og det tror jeg snildt du kan gøre :)
Slet