mandag den 20. februar 2012

Nemme grove boller - langtidshævede


De ser måske lidt tørre ud - men det er de absolut IKKE! De er så lækre, sprøde og bløde indeni. Selv min datter på knap 1 år elsker dem! ;)

Nemme grove boller, ca. 15 stks.

Du skal bruge:
  • 7 dl lunken vand
  • 3/4 pk. gær
  • 4 dl. havregryn
  • 2 dl. rugmel
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 tsk. salt
  • 2 håndfuld kerner (jeg bruger 5-kornsblanding)
  • 8 dl mel (Jeg bruger 2dl grahamsmel, 2dl fuldkornsmel og 4dl hvedemel. Du kan sagtens nøjes med hvedemel)
Sådan gør du:
  1. Gær opløses i vandet og resten af tingene blandes i.
  2. Så propper du lige noget film over skålen og sætter den i køleskabet. Den skal stå min. 4 timer men må gerne stå i op til 36 timer. (Jeg plejer at lave dejen om aftenen og bage bollerne om morgenen.) Du tager bare to skeer og klatter bollerne op på noget bagepapir.
  3. Bollerne bages ved 200 grader i ca. 20-25 min.
Det er super nemt og de smager SÅ GODT! Tak til Lene (som desværre ikke har en blog) for at have givet mig denne opskrift gennem nogen, gennem nogen ;-).

2 kommentarer:

  1. Super lette at lave. ;) Kan man fryse bollerne ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre du synes om dem. Og det tror jeg snildt du kan gøre :)

      Slet