mandag den 15. oktober 2012

Blød vaniljekage m. mørk chokolade

Pyntet med glasur og lækre frysetørret hindbær
I fredags da min klasse gik på efterårsferie, ja så havde jeg da lige synes jeg skulle forkæle dem med en kage! Så denne lækre bradepande baksede jeg sammen kl. lidt-for-sent torsdag aften. Men lækker - dét var den. Og ros - dét fik den!

Vaniljekage m. mørk chokolade
1 lille bradepande

Du skal bruge:
  • 2 dl smeltet smør
  • 2 dl mælk
  • 5 æg
  • 400g sukker
  • 275g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljesukker
  • Smørrelse til formen
  • 200g hakket mørk chokolade
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Tilsæt smeltet smør og mælk.
  3. Bland de tørre ingredienser i en anden skål og vend dem i æggeblandingen.
  4. Tilsæt til slut det groft hakkede chokolade.
  5. Hæld dejen i en smurt - eller bagepapirsbeklædt - form.
  6. Bages i ovnen i ca. 30-40 minutter ved 175 grader.
  7. Lad kagen afkøle, og dekorer!

3 kommentarer: