lørdag den 23. juni 2012

Morgenmadsmuffins med græsk yougurt, mandelsplitter og friske jordbær

 Disse basser er SÅ lækre, og det er en rigtig lækker weekend-morgen-snack - og en super idé til et brunch bord! De kan sagtens spises som de er, men en klat græsk yougurt - eller cremefraise - går man aldrig galt i byen med!

Morgenmadsmuffins
(20 stk)

Du skal bruge:
  • 200 g hvedemel
  • 200 g rugmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 medium æg
  • 4 dl mælk
  • 200 g revet æble
  • 200 g revet kartoffel (rå!)
  • 1 spsk mandelspilitter
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel, rugmel, bagepulver, natron og salt i én skål.
  2. Bland honning, vanilje essens, olie, æg og mælk i en anden skål.
  3. Vend de to skåle sammen i én og tilsæg revet æble, revet kartoffel og mandelsplitter.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader og imens den forvarmer kommer du muffinsforme i en muffinsform.
  5. Kom herefter en god spsk dej ned i hvert "hul" og smæk dem i ovnen i 15-18 minutter.


Serveres lune med græsk yougurt eller ligende, og frisk frugt - her har jeg serveret med friske jordbær og lidt mandelsplitter.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det er de bestemt også :) Og langt fra lige så søde som almindelige muffins.

      Slet