onsdag den 16. maj 2012

Fibersunde boller

- Og så endda helt uden fedtstof!


Fibersunde boller
20 stks

Du skal bruge:
  • 3 dl fibersund
  • 5 dl vand
  • 1 pakke gær
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 tsk salt
  • 1,5 dl græsk yoghurt 2%
  • 300 g rugmel
  • 500 g hvedemel
  • (mælk til pensling)
Sådan gør du:
  1. Bland fibersund og lun vand i en skål og lad det stå og trække i 15 minutter.
  2. Tilsæt gæren og opløs det heri.
  3. Tilsæt så alle resterende ingredienser og ælt dejen godt. Her kan det anbefales at bruge en røremaskine, da dejen klistre - og det skal den - for at bollerne ikke bliver tørre når de er færdigbagte.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
  5. Slå dejen ud til 20 stykker og form dem til boller.
  6. Pensel dem med mælk og bag dem i en forvarmet ovn på 200grader i ca. 12 minutter, men hold øje med dem! :)
  7. Nydes med det samme med koldt smør på, eller gemmes til senere brug - kan med stor fordel nedfryses til senere brug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar