fredag den 22. juni 2012

Små madbrød

- Og så endda i fine muffins forme! :-)


Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed at jeg lige for tiden er blevet bidt af en 'gal muffinform' - for alt hvad jeg kan overskue at komme i muffinsformen, kommer i muffinsformen!
Synes det er smukt - og der da også dejlig delikat ud, hvis jeg selv skal sige det.
Her får du opskriften på et af mine nye projekter i en muffinform - nemlig små madbrød. Her med drys af enten hørfrø eller græskarkerner, men man bestemmer jo selv hvad der skal på, og om der overhovedet skal noget på :-) God fornøjelse!

Små madbrød i muffinform
(ca. 24 styk)

Du skal bruge:
  • 1 pakke gær
  • 2 dl lun vand
  • 2 dl lun mælk
  • 3 spsk græsk yougurt 2% (eller andet tykt mejeri produkt)
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • ½ dl olie
  • 600g hvedemel
  • 200g fuldkornsmel
  • 1dl fibrex
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i det lune vand og tilsæt mælk og græsk yougurt.
  2. Når det er rørt godt sammen, så tilsættes salt, honning, olie og fibrex.
  3. Herefter blandes de 2 slags mel i og dejen æltes godt sammen.
  4. Sættes til hævning i 1 time - lunt og tildækket.
  5. Herefter slåes dejen ud til 24 mindre boller, der hver især lægges i et "hul" i en smurt muffin form.
  6. Efterhæves i ca. 15 minutter, pensles med æg og drysses med græskarkerner, hørfrø eller lign. hvis dette ønskes. 
  7. Bages i ca. 15 minutter ved 200grader. 


Nydes friskbagte - gerne med smør, eller fryses ned til senere brug. Velbekomme! :-)

2 kommentarer:

  1. Mmm de ser godt nok lækre ud! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Anna :) De er også super skønne, og da en fryd for øjet at få en muffin og ikke 'bare' et stykke brød eller bolle ligende ting :)

      Slet