Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed at jeg lige for tiden er blevet bidt af en 'gal muffinform' - for alt hvad jeg kan overskue at komme i muffinsformen, kommer i muffinsformen!
Synes det er smukt - og der da også dejlig delikat ud, hvis jeg selv skal sige det.
Her får du opskriften på et af mine nye projekter i en muffinform - nemlig små madbrød. Her med drys af enten hørfrø eller græskarkerner, men man bestemmer jo selv hvad der skal på, og om der overhovedet skal noget på :-) God fornøjelse!
Små madbrød i muffinform
(ca. 24 styk)
Du skal bruge:
- 1 pakke gær
- 2 dl lun vand
- 2 dl lun mælk
- 3 spsk græsk yougurt 2% (eller andet tykt mejeri produkt)
- 2 tsk salt
- 1 spsk honning
- ½ dl olie
- 600g hvedemel
- 200g fuldkornsmel
- 1dl fibrex
Sådan gør du:
- Opløs gæren i det lune vand og tilsæt mælk og græsk yougurt.
- Når det er rørt godt sammen, så tilsættes salt, honning, olie og fibrex.
- Herefter blandes de 2 slags mel i og dejen æltes godt sammen.
- Sættes til hævning i 1 time - lunt og tildækket.
- Herefter slåes dejen ud til 24 mindre boller, der hver især lægges i et "hul" i en smurt muffin form.
- Efterhæves i ca. 15 minutter, pensles med æg og drysses med græskarkerner, hørfrø eller lign. hvis dette ønskes.
- Bages i ca. 15 minutter ved 200grader.
Nydes friskbagte - gerne med smør, eller fryses ned til senere brug. Velbekomme! :-)
Mmm de ser godt nok lækre ud! :D
SvarSletTak Anna :) De er også super skønne, og da en fryd for øjet at få en muffin og ikke 'bare' et stykke brød eller bolle ligende ting :)
Slet