Da jeg igår modtog den lækre Vanilje-Twister (og andre lækre sager) fra Dr. Oetker, skulle noget af det jo straks afprøves ved rette lejlighed - og det blev så idag. Det er jo fredag ;-)
Jeg har idag leget med opskrifterne på både vanilje cupcakes og vanilje frosting - og det var bestemt ikke noget dårligt valg! Vanilje cupcaken blev så blød og lækker, og frostingen var super cremet og smeltede nærmest på tungen.
I får opskriften her, som jeg lavede den.
Vanilje cupcakes
24 stks
Du skal bruge:
- 2 æg
- 300g sukker
- 300g mel
- 1½ tsk frisk kværnet vanilje fra Dr. Oetkers Vanilje-Twister
- 2 tsk bagepulver
- 2½dl lun mælk
- 200g smeltet, let afkølet smør
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk æg og sukker til en luftig og lys masse.
- Tilsæt alle de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken.
- Vend det smeltede smør forsigtigt ned i dejen - brug gerne en spiseske eller dej skraber, så slår du ikke så nemt luften ud af dejen.
- Fordel dejen i dine muffinsforme - fyld dem ca. 2/3 op.
- Bages i ca. 15-18 minutter, men husk at holde øje med dem, og prik dem. Dine cupcakes er færdige når du kan stikke en bagenål i, og dejen ikke hænger ved - men de må stadig godt være lidt klæbrige på toppen.
- Sæt kagerne på en rist til afkøling, og herefter kan du pynte dine kager.
Vanilje frosting
til 24 cupcakes
Du skal bruge:
- 720g flormelis
- 1½ tsk frisk kværnet vanilje fra Dr. Oetkers Vanilje-Twister
- 100g blødt smør
- 1 dl fingerlun mælk
- Kom alle ingredienser i en skål - og pisk løs.
- Når du kan trække frostingen op i en spisds med din elpisker, og spidsen ikke falder sammen, så er frostingen færdig. Du kan evt. tilsætte lidt mere flormelis hvis din frosting virker for blød.
- Fyld frostingen i en sprøjtepose og pynt de afkølede kager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar