fredag den 28. september 2012

Fløjlsblød vanilje cupcakes med cremet vanilje frosting


Da jeg igår modtog den lækre Vanilje-Twister (og andre lækre sager) fra Dr. Oetker, skulle noget af det jo straks afprøves ved rette lejlighed - og det blev så idag. Det er jo fredag ;-)

Jeg har idag leget med opskrifterne på både vanilje cupcakes og vanilje frosting - og det var bestemt ikke noget dårligt valg! Vanilje cupcaken blev så blød og lækker, og frostingen var super cremet og smeltede nærmest på tungen.

I får opskriften her, som jeg lavede den.

Vanilje cupcakes
24 stks

Du skal bruge:
  • 2 æg
  • 300g sukker
  • 300g mel
  • 1½ tsk frisk kværnet vanilje fra Dr. Oetkers Vanilje-Twister
  • 2 tsk bagepulver
  • 2½dl lun mælk
  • 200g smeltet, let afkølet smør
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk æg og sukker til en luftig og lys masse.
  3. Tilsæt alle de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken.
  4. Vend det smeltede smør forsigtigt ned i dejen - brug gerne en spiseske eller dej skraber, så slår du ikke så nemt luften ud af dejen.
  5. Fordel dejen i dine muffinsforme - fyld dem ca. 2/3 op.
  6. Bages i ca. 15-18 minutter, men husk at holde øje med dem, og prik dem. Dine cupcakes er færdige når du kan stikke en bagenål i, og dejen ikke hænger ved - men de må stadig godt være lidt klæbrige på toppen.
  7. Sæt kagerne på en rist til afkøling, og herefter kan du pynte dine kager.


Vanilje frosting
til 24 cupcakes

Du skal bruge:
  • 720g flormelis
  • 1½ tsk frisk kværnet vanilje fra Dr. Oetkers Vanilje-Twister
  • 100g blødt smør
  • 1 dl fingerlun mælk
Sådan gør du:
  1. Kom alle ingredienser i en skål - og pisk løs.
  2. Når du kan trække frostingen op i en spisds med din elpisker, og spidsen ikke falder sammen, så er frostingen færdig. Du kan evt. tilsætte lidt mere flormelis hvis din frosting virker for blød.
  3. Fyld frostingen i en sprøjtepose og pynt de afkølede kager.
NOTE: Jeg har brugt en M1 tyl fra Wilton. Og kagerne er pyntet med de fine Cupcake Daisies, som jeg også modtog fra Dr. Oetker igår.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar