Disse boller er super nemme at lave - og så smager de bare hammer godt! Hvis du ikke bryder dig så meget om birkes inde i bollen, så undlader du blot at komme det i dejen.
Birkes boller
20 stks
Du skal bruge:
- 1 kg hvedemel
- 1 pakke gær
- 1½ tsk salt
- ½ dl blå birkes
- 1 dl margarine
- 6 dl lunken vand
- Til pensling: 1 æg, 1 spsk vand, 1 drys salt og blå birkes.
- Opløs gær i lunken vand og tilsæt de resterende ingredienser.
- Ælt dejen godt og til den til hævning i 30 minutter lunt og tildækket.
- Slå dejen ud til 20 boller og læg dem til efterhævning på en bageplade i 1 time.
- Pisk æg, vand og salt let og pensl bollerne med det, og drys med blå birkes.
- Bages i ca. 15 minutter ved 220 grader.
Nu har jeg brugt denne opskrift et par gange, også med variationer i form af gulerødder, solsikkekerner og citronskal. - De sidder altid lige i skabet!
SvarSletHerlig nem opskrift, tak. :)