fredag den 6. juli 2012

Ovnstegte kyllingefrikadeller m. fuldkornspastasalat og tzatziki

Lækker - nem - sund - hvad er der ikke at elske ved denne ret?

Ovnstegte kyllingefrikadeller.
(12-15 styks)

Du skal bruge:
  • 500g hk. kyllingefars
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • En håndfuld havregryn
  • Et par spsk skyr
  • Salt og peber
Sådan gør du:
  1. Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål med fingrene.
  2. Form et passende antal str. frikadeller i passende antal og læg dem i et ildfastfad, der lige har fået en omgang olie-spray.
  3. Smid dem i ovnen ved 200grader, og ca. 25 minutter efter er de færdige.
___________________________________

Fuldkornspastasalat
(4 personer)

Du skal bruge:
  • 300g kogt og let afkølet fuldkorns pasta
  • ½ salat hoved
  • 2 gulerødder
  • ½ agurk
  • 10 cherrytomater
  • Lidt majs
  • Lidt ristet salat mix (Med peanuts, græskarkerner og jordnødder m. skal)
Sådan gør du:
  1. Kog pastaen som anvist og afkøl den straks.
  2. Skær salat og de andre grønsager flot ud - gerne i forskellige former og størrelser, det en fryd for øjet ;-)
  3. Bland pastaen i, vend rundt, og serveres straks.
___________________________________

Tzatziki(2 personer)


Du skal bruge:
  • 200 g skyr eller græsk yougurt
  • 1 stor agurk
  • 2-4 fed hvidløg
  • Lidt salt og peber
Sådan gør du:

  1. Kernehuset i agurken fjernes og smides ud. Resten af agurken rives på den grove side af rivejernet. Pres derefter alt væde ud af de revne agurker.
  2. Hvidløg pilles og presses i en hvidløgspresser. Antallet af hvidløg afgør hvor stærk tzatzikien bliver. Brug 2 fed for at opnå en medium-stærk tzatziki.
  3. Bland agurker og hvidløg sammen.
  4. Bland skyr (eller græsk yoghurt) med salt sammen. Tilsæt derefter agurke-hvidløg massen og rør godt.
  5. Sættes på køl i mindst 1 time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar