Italiensk landbrød
(1 stort brød eller 2 små)
Du skal bruge:
- 50g gær
- 6 dl lun vand
- 2 spsk olivenolie
- et lille drys salt
- 250g durum mel
- 800g italiensk hvedemel
- Opløs gæren i væsken og lad blandingen stå i ca. 10 min.
- Tilsæt olie ogrRør melet sammen med væsken.
- Ælt dejen i omtrent 5 minutter - en røremaskine kan også snildt gøre det!
- Sæt dejen til hævning ved stue temp under et fugtigt viskestykke i 30 min.
- Slå dejen ud, ælt det sammen igen og form 1 stort halvfladt brød - eller to mindre.
- Læg det på en bageplade beklædt med bagepapir, rids en lille rids langs brødet (Husk ikke for dybt) og lad det efterhæve tildækket i 30 min.
- Pensel brødet med vand og bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25 minutter.
Lækkert, friskbagt Italiensk landbrød, klar til smør og en god skive ost, eller hvad man nu er til. Lækkert, det er brødet i hvert falde, og alle bør prøve dette brød! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar