Rugbrøds boller m. græskar kerner
ca. 28 mindre boller
Du skal bruge:
- 50 g gær
- 1 liter vand
- 2 spsk. salt
- 1½ spsk. sirup
- 350 g knækkede rugkerner (ca. 6 dl.)
- 800 g groft rugmel (ca. 13 dl.)
- 200 g hvedemel (3½ dl.)
- Til pensling: Mælk
- Til pynt: Græskar kerner
- Rør gæren ud i lunkent vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen undtagen hvedemel.
- Lad blandingen hæve tildækket 1 time.
- Ælt hvedemelet i.
- Del dejen ud til 28 stykker og form bollerne og læg dem på beklædte bageplader.
- Pensel med mælk og drys med græskar kerner.
- Lad bollerne efterhæve imens ovnen opvarmes til 200 grader.
- Når ovnen er varm, kommes bollerne ind og bages i 18-20 minutter.
Nydes lune med koldt smør, eller gemmes til senere brug - evt. kan de fryses ned! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar