lørdag den 12. maj 2012

Rugbrøds boller m. græskar kerner

- og hvilke delikate små rugbrøds boller. Perfekte til morgenbordet eller madpakken!


Rugbrøds boller m. græskar kerner
ca. 28 mindre boller

Du skal bruge:
  • 50 g gær
  • 1 liter vand
  • 2 spsk. salt
  • 1½ spsk. sirup
  • 350 g knækkede rugkerner (ca. 6 dl.)
  • 800 g groft rugmel (ca. 13 dl.)
  • 200 g hvedemel (3½ dl.)
  • Til pensling: Mælk
  • Til pynt: Græskar kerner
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen undtagen hvedemel.
  3. Lad blandingen hæve tildækket 1 time.
  4. Ælt hvedemelet i.
  5. Del dejen ud til 28 stykker og form bollerne og læg dem på beklædte bageplader.
  6. Pensel med mælk og drys med græskar kerner.
  7. Lad bollerne efterhæve imens ovnen opvarmes til 200 grader. 
  8. Når ovnen er varm, kommes bollerne ind og bages i 18-20 minutter.

Nydes lune med koldt smør, eller gemmes til senere brug - evt. kan de fryses ned! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar