Dejlig nem aftensmad er sådan en omgang tærte med lækkert fyld - og denne er ingen undtagelse. Den er nem at lave, den er billig OG man kan få brugt sine rester. Her er brugt frosne perleløg, ærter og majs - alt nogle små rester jeg ville have brugt. Endvidere var der nogle skinketern fra en dag vi fik pizza og nogle cherrytomater der havde set bedre dage ;-) Opskriften som jeg lavede får I lige her.
Fuldkornstærte med skinketern, perleløg, ærter og majs
Èn alm tærteform fuld.
Du skal bruge:
Til dejen:
- 100 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 100 g koldt smør eller margarine
- 3 spsk. vand
- 4 æg str. M/L
- 1 dl mælk eller fløde
- Salt / peber efter smag
- ½ pakke skinketern
- 1 dl frosne ærter
- 1 dl frosne majs
- 1 dl frosne perleløg
Sådan gør du:
- Start med at lave dejen af de ingredienser du kan se øverst oppe. Du ælter bare ingredienserne hurtigt sammen og smider den på køl i 30 minutter.
- Rul mørdejen ud og tryk den ud i tærteformen, og forbag den i ovnen ved 200 grader i omtrent 15 minutter.
- Kom fyldet i den forbagte tærtedej.
- Lav æggemassen og hæld den over tærten.
- Færdigbages i ca. 20-25 minutter ved 200 grader.
Spises varm - men kan også snildt nydes dagen efter som en lækker frokost! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar